New blog posts

Warum GoodWe in Leipzig die Vorreiterrolle für erneuerbare Energien einnimmt

14 September, 2024 by Evionyx Solar

Die Zukunft der Energiegewinnung ist grün,...

Find Old Tractors at Affordable Rates to Enhance Your Farm’s Productivity
Find Old Tractors at Affordable Rates to Enhance Your Farm’s Productivity

13 September, 2024 by tractor factory

Are you a farmer looking to boost your...

Find Old Tractors at Affordable Rates to Enhance Your Farm’s Productivity
Find Old Tractors at Affordable Rates to Enhance Your Farm’s Productivity

13 September, 2024 by tractor factory

Are you a farmer looking to boost your...

View all blog entries →

Чому ламаються коробки відбору потужності: основні несправності

Posted on 15 June, 2024 by Osadcha

Чому ламаються коробки відбору потужності: основні несправності

Коробка відбору потужності (КВП) — один із ключових компонентів гідросистеми, яка встановлюється на вантажні автомобілі, техніку спеціального призначення. За її допомогою здійснюється відбір частини енергії від силового агрегату базової машини та її передача через вал на привід гідронасоса. Залежно від своєї модифікації та особливості базової машини вона може монтуватися як у роздавальну коробку, так і на коробку перемикання передач за допомогою спеціальних пристроїв.

Незважаючи на свої невеликі розміри та вагу, просту та досить надійну конструкцію, коробки відбору потужності можуть виходити з ладу. Зараз зупинимося докладніше на тому, які поломки зустрічаються у цьому механізмі найчастіше. Підкажемо, як виконується його діагностика, ремонт. Порадимо, що робити, якщо ваше обладнання повністю вийшло з ладу і не підлягає відновленню.

Найбільш поширені несправності КВП

Як і будь-який інший механізм, коробка відбору потужності під час експлуатації може виходити з ладу. Але одна справа, якщо цьому сприяє природне зношування з часом і зовсім інше, якщо механізм досить новий, але вже не може виконувати свої прямі обов'язки. Найчастіше до подібних проблем призводить недотримання рекомендацій виробників КВП. В основному на практиці зустрічаються такі проблеми:

  • Блок шестерней став вимикатися самостійно. Подібна проблема виникає в тому випадку, коли були допущені помилки під час посадки коробки відбору потужності на шліц головного валу.
  • У роботі вузла спостерігається підвищений шум. Зустрічається у випадку, коли між коробкою відбору потужності і коробкою перемикання передач машини під час монтажу залишено занадто великий зазор. Навіть якщо така проблема не була допущена безпосередньо на етапі монтажу, вона може стати результатом надмірно зношеного ущільнення між коробкою і фланцем або неправильний вибір прокладки за товщиною.
  • Неповне включення коробки у роботу. Швидше за все проблема тут і поломках пружинних елементів.
  • Спостерігається відмова у відключенні коробки. Свідчить про несправності у блоці електропневматичного вентиля трансмісії.
  • Повний вихід КВП з ладу, спостерігається пропуск повітря. Варіантів подібних проявів кілька, починаючи від занадто ослаблених затяжок штоку, деформації вилки і до розриву діафрагми пневматичної камери, надмірного зносу або механічного пошкодження зубців шестерінок.
  • Контрольна лампа сигналізації не спалахує. Висока ймовірність того, що зламався електромагнітний клапан або сама діафрагма. Також банально може перегоріти лампочка чи запобіжник.
  • КВП вимкнено, але контрольна лампочка продовжує горіти. Такий прояв може вказувати на поломку шестерні, пружини, зубців муфти і навіть валу.
  • У місцях кріплення є сліди масла. Швидше за все надто зношена або пошкоджена прокладку, мідна шайба. Також є можливість ослаблення затягування болтів.
  • Відмова від насоса. Така проблема може стати результатом надмірного засмічення каналів, ослаблення гайок, розгерметизації контуру.

Якщо ви зіткнулися на практиці з подібними проблемами, то повинні розуміти, як вчинити в тій чи іншій ситуації.

Нюанси діагностики та ремонту коробки відбору потужності

Діагностика коробки відбору потужності може виконуватися різними способами: візуально, на підставі зовнішніх проявів, а також за допомогою спеціального обладнання. Тільки за результатами отриманої інформації виявляється доцільність та можливість відновлення вузла, розробляється стратегія майбутнього ремонту.

У своїй більшості роботи з відновлення коробки відбору потужності виконуватимуться у наступній послідовності:

  1. Механізм знімається із базової машини. Щоб виконати дані роботи, необхідно спочатку злити масло з бака і картера, відключити всі з'єднувальні рукави. Тільки після цього забираються кріплення, що утримують коробку.
  2. Розбір вузла на компоненти, їх промивання, чищення. Тільки так можна буде виконати перевірку їхньої цілісності, визначити ступінь зносу. Усі компоненти, які можна відновити, відновлюються, а інші замінюють на нові.
  3. Виконується збір вузла та його встановлення на базову машину. Перевіряється система на герметичність та працездатність. За потреби виконується додаткове регулювання.

У тому випадку, якщо розбирання коробки відбору потужності показало, що відновлення буде неможливим або недоцільним, вузол змінюється на новий повністю. У цьому випадку вам необхідно буде пройти за посиланням https://hydromarket.com.ua/ua/g7675069-korobki-otbora-moschnosti, щоб познайомитися з широким вибором нових, сертифікованих КВП та обрати ту, що найбільше відповідатиме вашим експлуатаційним умовам. Якщо в цьому процесі виникнуть труднощі, зверніться за додатковими консультаціями до менеджерів компанії «Гідромаркет» у зручний для себе час.


https://latestsms.in/funny-good-morning-sms.htm

24 July, 2024

https://vishuddhiyogaindia.com/

30 April, 2023

http://cardlineuae.com

23 April, 2023

https://www.cargoes.com/rostering-system

23 November, 2022

https://jkseoservices.com/service/seo-company-in-chennai

13 February, 2022

http://www.digitalmarketingjaipur.com/

29 January, 2019

http://www.abhijitpaul.com/

19 February, 2019

http://www.jrseal.com.my/

28 August, 2018

http://www.shinerefractories.com/refractory-brick/

23 December, 2016

Newsletters